Boka online

Diatermi

Diatermi betyder ”genom värme”. Epilering med diatermi anses vara den effektivaste metoden när det gäller att ta död på hårsäckar och den är den säkraste när det gäller att undvika ärrbildning och pigmentförändringar i huden. Epilering med diatermi – högfrekvent växelström är en välbeprövad hårborttagningsmetod som funnits sedan slutet av 1800-talet. Epileringen kan göras på i stort sett alla strån tjocka, tunna, ljusa och mörka.

Epilering är en permanent hårborttagningsmetod där man med hjälp av svaga strömimpulser tar död på de hårproducerande cellerna i hårroten. Behandlingen går till så att en mycket tunn, fin nål förs ner till hårsäcken som ligger några millimeter ner i huden.

Terapeuten för in nålen alldeles intill hårstrået och när nålspetsen har kommit ner till hårroten slås strömmen på under en väldigt kort stund. Under förutsättning att nålen har träffat mycket nära hårroten skadas den av värmeutvecklingen som strömmen bildar. Därefter dras hårstrået ut med en pincett. Strömmen kan upplevas som smärtsam, men är väldigt individuell beroende på hur smärtkänslig man är.

Behandlingarna kan behöva upprepas flera gånger innan håret försvinner helt då det måste
vara i rätt växtfas för att kunna förstöras fullständigt.

För att hudterapeuten ska kunna se stråt får du inte heller raka stråna eller klippa dem för korta. Bieffekter handlar om smärta, rodnad och svullnad som lägger sig ganska fort efter. Beroende på hårets grovlek, din smärttröskel och hur känsligt området är kan du uppleva viss smärta under proceduren. Man kan använda bedövningssalva för att lindra smärtan.

Hårborttagning med laser dras till det mörka pigmentet i håret. På grund av detta är inte människor med ljusblont hår, gråt hår eller rött hår några bra kandidater för hårborttagning med laser. Samma sak gäller för människor med mörkare hud.

Epilering – Det bästa alternativet!

Första 5 min. inkl. nålen

325 kr

Påföljande 5 min

65 kr

Meny